-

Cele mai noi super alimente

Noul an aduce multe rezoluții, printre care dorința de a avea o alimentație (mai) sănătoasă.


Daca te-ai saturat de varza kale sau curcuma, de acai si goji, exista cateva ingrediente pe care trebuie sa le incerci. Sunt acele alimente care ofera un nivel crescut de energie si poti oricand sa experimentezi in bucatarie si sa le adaugi in retete, intr-un mod creativ.

Afla despre cele mai noi super alimente, cum te ajuta si cum sa le incorporezi in dieta ta, mai jos.

Camu camu

Fructele de camu camu provin dintr-un arbust din padurile amazoniene. Extrem de bogate in vitamina C, doar o lingurita de pudra de camu camu ofera mai mult decat ai nevoie zilnic. De asemenea, vei obtine aminoacizi benefici ca leucina (pentru sanatatea oaselor) sau valina (pentru intarirea sistemului muscular).

Poti amesteca pudra de camu camu cu banane, fructe de padure, legume cu frunze verzi, lapte de migdale sau alte ingrediente pentru un smoothie plin de savoare ce inlocuieste micul dejun.

Reishi

Aceasta ciuperca medicinala a fost utilizata de culturile asiatice de foarte multi ani, fiind apreciata pentru nenumarate proprietati – se considera ca se poate folosi pentru multiple functii, de la capacitatea de a intari sistemul imunitar si pana la imbunatatirea regenerarii celulare si deci cresterea longevitatii.

Reishi are un gust usor amarui si se consuma in mod traditional sub forma de ceai sau extract, dar se poate folosi alaturi de cacao (un alt super aliment) pentru diverse preparate.

Citeste continuarea pe curademiere.ro