-

Diete sănătoase. Sfaturi și strategii ca să nu te îngrași de Crăciun

Crăciunul nu este văzut ca un moment bun pentru a urma un plan de diete sanatoase.


Nu contează dacă ești deja la o dieta pentru a pierde in greutate, pentru sănătate, gama de produse alimentare disponibile la Crăciun este prea imbietoare.

Toate inseamna un adevarat dezastru pentru silueta, mai ales atunci cand incercam din greu sa slabim sau sa ne mentinem greutatea dupa un regim drastic. Pentru gurmanzii care doresc sa guste din fiecare preparat, este o perioada destul de dificila; meniul romanesc traditional este bogat si variat, dar nu contine intotdeauna ingrediente sanatoase.

Exista totusi cateva strategii pe care le putem aplica pentru a nu ne ingrasa in timpul petrecerilor si meselor de Craciun.

Incercam sa evitam anumite mancaruri, dar bauturile pot fi la fel de calorice. Uneori sunt mult mai dulci decat un desert si pot contine multe substante nocive pentru organism. Daca dorim sa ne incalzim cand iesim in oras sa privim decorul si toate luminitele sau daca facem o pauza in sesiunea de cumparaturi, cu o simpla cana de ciocolata calda adaugam aproape 300 de calorii.

Un frappuccino cu frisca poate avea pana la 410 calorii, iar o cafea cu lapte pana la 100 de calorii. Mult mai indicat este un ceai (0 calorii, daca nu adaugam zahar). Cat despre alcool, toate caloriile din bere, vin, tarie si cocktail-uri se aduna foarte repede.

In plus, anumite studii au demonstrat ca alcoolul stimuleaza apetitul. Este dificil sa eliminam complet bauturile, mai ales cand ciocnim pahar dupa pahar cu cei dragi, dar ne putem stabili o limita. Controlul auto-impus este intotdeauna benefic.

Este usor sa ignoram dieta in aceasta perioada, ne spunem ca putem face o pauza. Oricum, cantarul ne va fi alaturi si va fi „vizitat” in fiecare zi. Conform cercetatorilor, daca ne cantarim mai des, putem pierde in greutate mai rapid, este un impuls mental.

Bineinteles, nu este cazul sa exageram si sa ne stresam inutil vazand gramele depuse dupa o masa copioasa, ci sa gasim un echilibru. Cantarul poate fi util, la fel ca si diverse aplicatii speciale pentru telefonul mobil.

Exista foarte multe astfel de programe prin care putem avea o evidenta a meniului zilnic, a activitatii fizice, diferite previziuni si calcule, pasi numarati etc.

Citeste continuarea pe curademiere.ro