-

Diete sănătoase. Supa de varză te ajută să slăbești rapid

Datorită excelentelor sale proprietăți, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la detoxifierea organismului, acest regim poate fi încadrat în categoria dietelor sănătoase. Totuși, din cauza faptului că vorbim despre una dintre cele mai drastice diete, nutriționiștii avertizează că această dietă să nu fie ținută mai mult de o săptămână, deoarece pot să apară tot felul de carențe nutriționale.

Dieta se bazează pe o supă de varză, ce arde grăsimile și conține un număr foarte redus de calorii. Cu cât cantitatea de supă mâncată este mai mare, cu atât se ard mai multe calorii. Atenție însă, există riscul malnutriției, deoarece acest regim de slăbire este hipocaloric.

Această dietă te poate scăpa de aproximativ 1 kilogram pe zi, dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

1. În fiecare zi nu trebuie consumate mai mult de 1200 de calorii.
2. Alimentele de bază sunt varza, supa de varză, legumele, fructele sărace în calorii și carnea slabă.
3. Trebuie consumată o cantitate mare de apă în fiecare zi.
4. După încheierea dietei, celelalte alimente trebuie introduse în dietă treptat, pentru a se evita îngrășarea.
5. Activitatea fizică este foarte importantă în această dietă, pentru a evita topirea masei musculare.

Rețeta dietei cu supă de varză

Ingrediente: o varză rasă sau tocată, 2 cepe mari tocate, o conservă de roșii în bulion, 2 ardei grași, 4 rădăcini de țelină,1-2 cuburi de vegeta, piper negru, ierburi proaspete (mărar, pătrunjel) tocate, 6 morcovi feliați, 250 g fasole verde.

Puneți toate legumele într-o oală mare și acoperiți-le cu apă. Când începe să fiarbă, adaugați vegeta și continuați fierberea la foc mic, timp de 10 minute. Adăugați piperul și ierburile tocate.

Meniul dietei pe zile:

Prima zi - mâncați numai fructe și cât de multă supă doriți. Este permis doar ceaiul neîndulcit, cafeaua neagră, sucul de afine și apa.

Ziua a doua - mâncați legume crude sau fierte (evitați mazărea, porumbul și fasolea uscată). La cină meritați cu prisosință un cartof mare copt, cu unt și evident supă de varză. Nu mâncați fructe!

Ziua a treia - puteți consuma fructe, legume și supă, dar fără cartoful copt.

Ziua a patra - opt banane, lapte fără caimac și supă la discreție. În această zi, aveți nevoie de carbohidrați prezenți în lapte și banane, ca și de caloriile acestora.

Ziua a cincea - fierbeți 300- 500 g de carne de vită ( pui, pește) în sucul de la șase roșii proaspete. Încercați să beți 6-8 pahare de apă și aveți grijă să mâncați o porție de supă.

Ziua a șasea - 2-3 fripturi de vită, cu salată sau legume proaspete (fără cartofi) și supă cel puțin o dată.

Ziua a șaptea - orez fiert, legume proaspete și suc de fructe neîndulcit – totul la discreție- și supă cel puțin o dată.