Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii reacţionează diferit la consumul de alimente sănătoase, care permit unora să piardă din greutate, în timp ce pe alţii, dimpotrivă, îi îngraşă, a demonstrat un studiu realizat în Israel.
De exemplu, o femeie care a participat la acest studiu a arătat o creştere a nivelului de zahăr în sânge de fiecare dată când a mâncat o roşie, aliment considerat cu nivel scăzut de zahăr şi grăsimi, relatează Le Parisien. "Prima mare surpriză şi descoperire izbitoare pe care am avut-o este marea variabilitate a reacţiilor oamenilor la feluri de mâncare identice", a rezumat cercetătorul Eran Segal de la Institutul de ştiinţă Weizmann din Israel.
Cei 800 de participanţi la studiu şi-au controlat nivelul de zahăr timp de o săptămână şi au oferit probe de scaun pentru a le fi analizat microbiomul, monitorizându-se îndeaproape consumul alimentar. Niciun participant nu era diabetic, dar unii erau obezi şi aveau o stare de sănătate apropiată de cea a unui pre-diabetic.