-

Mănâncă oricare dintre aceste alimente înainte de culcare şi vei dormi ca un copil

Este cunoscut faptul că este bine să se evite anumite alimente şi băuturi înainte de culcare – cafea, alcool, dulciuri, dar sunt şi unele care vă pot ajuta să dormiţi mai bine şi să vă simţiţi mai bine în timpul zilei.


Triptofanul este un aminoacid esential pe care organismul nu il sintetizeaza in mod natural si trebuie obtinut din surse alimentare. In majoritatea cazurilor, medicii recomanda folosirea triptofanului in conjunctie cu medicamentele ce trateaza problemele usoare de somn.

Serotonina este un neurotransmitator, a carui valori scazute in organism sunt direct legate de depresie, iar melatonina regleaza ciclurile de somn.

Banane, nuci, seminte, miere si oua sunt printre alimentele bogate in triptofan. Carbohidratii complecsi sunt, de asemenea, importanti, deoarece creste, de asemenea nivelul de serotonina. O buna sursa de glucide complexe sunt cerealele integrale si leguminoasele.

Unele fructe, cum ar fi struguri si cirese contin melatonina. Acesta este hormonul care favorizeaza somnul de noapte.

Va oferim o lista de mai multe combinatii alimentare care pot imbunatati somnul. Fiecare combina o sursa de sursa de triptofan, carbohidrati complecsi, fara a afecta sistemul digestiv.

Citeste continuarea pe bewoman.ro