-

Dieta „balerina”

Când folosim în aceeași frază cuvintele „dietă” și „balerină”, avem tendința să ne imaginăm stereotipuri în legătură cu alimentația.


Poate ca acestea erau valabile acum 30 – 40 de ani, insa balerinele din zilele noastre abordeaza nutritia intr-un mod mult mai istet: fara sucuri dietetice cu chimicale, fara tigari si fara meniuri drastice; in schimb, consuma alimente sanatoase si bogate in substante hranitoare.

Daca esti balerina sau iti doresti o silueta asemanatoare, te invitam sa citesti acest articol, in care vei descoperi informatii despre dieta balerina:

O dieta echilibrata inseamna o cura sanatoasa. Principalele grupuri de alimente din aceasta, sunt: carbohidratii, proteinele, grasimile bune si uleiurile sanatoase, fructele, legumele si produsele lactate.

Aceste grupuri de alimente fac ca dieta balerina sa fie una echilibrata, atunci cand sunt consumate conform meniului, datorita urmatoarelor proprietati:

• Carbohidratii: ofera corpului energia necesara si determina arderea caloriilor in cazul sportivilor, carora le energizeaza metabolismul. Acest lucru inseamna ca daca te simti slabita, carbohidratii iti redau energia in decurs de o ora. Se gasesc in paine din faina integrala si cereale integrale.

• Proteinele: au acelasi rol ca si carbohidratii, servesc drept „combustibil” pentru organismul tau. Singura diferenta este ca acestea sunt asimilate mai incet si ajuta la formarea unor noi tesuturi (muschi si oase), in plus, inmagazineaza energia pe care o poti folosi mult timp. Proteinele se gasesc in peste (scrumbie sau sardina), oua, carne de pasare, unt de arahide.

• Grasimile bune si uleiurile sanatoase: cele monosaturate sunt benefice organismului si il fac sa functioneze in parametri normali – ajuta digestia, mentin tenul sanatos, previn depozitarea grasimilor saturate nesanatoase, asigura cantitati mici de energie spre finalul antrenamentelor, contin acizi grasi vitali (care sprijina totul, de la claritatea mentana pana la tenul fara probleme).

Grasimi bune si uleiuri sanatoase le putem lua din nuci, avocado si ulei de masline.

Citeste continuarea pe yve.ro