-

De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene

Oamenii sunt în continuă căutare a dietei perfecte, care să-i ajute să piardă kilogramele nedorite. Studii recente au arătat că dieta vegan aduce rezultatele remarcabile în procesul pierderii în greutate.

Pe lângă rezultatele pozitive în pierderea greutății, dieta vegetariană contribuie și la diminuarea nivelurilor de grăsime BMI și a nivelurilor de nutrienți macro.

Un studiu al Wake Forest Baptist Medical Center a analizat cauza pentru care eliminarea cărnii din dieta îmbunătățește rezultatele pierderii în greutate. Cercetatorii au constatat că aportul de fier alimentar asociat cu consumul de carne roșie suprimă leptina. Pentru a înțelege, să ne uităm la leptina și fier. Leptina este un hormon care reglează apetitul. Fierul este un mineral pe care oamenii nu îl pot elimina. Studiul arată că, atunci când consumăm în exces alimente bogate în fier, nivelurile de leptină scad și se produce supraalimentarea.

Nivelurile ridicate de fier, asimilate în mare parte din consumul de carne roșie, stau la baza afecțiunilor precum: diabetul, boala ficatului gras și Alzheimer.

Organismul uman are mare nevoie de fier, așa cum are nevoie de toate substanțele nutritive esențiale pentru a funcționa în parametrii normali. Dacă eliminăm carnea roșie din alimentația noastră, putem lua în considerare alte surse mult mai sănătoase de fier, care nu vor fi o piedică în procesul de arderere a grasimior, precum: ciocolata neagră, piersicile uscate ( conțin 6,50 mg de fier pe cană ), spanacul ( conține 6,43 mg de fier pe ceașcă ), și fasolea uscată ( conține 3,93 mg de fier la o cană).

Dacă sunteți în căutarea unei diete eficiente și duceti o luptă continuă cu controlul apetitului, trebuie să luați în considerare eliminarea cărnii din alimentatie. O dietă vegetariană poate oferi corpului hrana de care are nevoie și vă va ajuta efectiv să scapați de kilogramele în plus.