-

Dieta bogată în magneziu vă scapă de migrene

Cine nu s-a confruntat cu durerea ascuțită, pulsantă si apăsătoare, localizată în zona capului? Migrenele creează victimelor sale un stres psihologic enorm ca urmare a durerii de cap intense, a grețurilor și vărsăturilor. Studii recente au arătat că deficitul de magneziu contribuie adesea la apariția durerilor de cap.

Nutriționiștii aduc la cunostință importanța măririi cantității de magneziu din alimentația zilnică, care are roul de a reduce șansele de apariție a migrenelor.

" Este important să se mențină sănătatea vaselor de sânge, deoarece modificările aduse pereților vaselor de sânge pot provoca atacuri. Aceste modificări vasculare pot duce apoi la secreția serotoninei în exces, care cauzează inflamație locală și o relativă lipsă de sânge oxigenat."

Există numeroși factori care pot afecta absorbția acestui mineral atât de necesar organismului, cum ar fi: zahărul, cofeina sau alcoolul. Eliminarea acestora pe cât posibil din alimentație și abordarea unei diete bazate pe legume verzi și cereale, pot ajuta cu succes la asigurarea dozei optime de magneziu și pot scădea durata, intensitatea și frecvența migrenelor.