-

Cum să îți crești masa musculară? Care sunt alimentele recomandate

Creșterea masei musculare necesita o formula bazata pe un consum ridicat de lichide si pe o alimentație adecvata. Construirea unui abdomen ferm si sculptarea musculaturii începe cu mult timp înainte sa mergeți la sala de fitness.

Formula corecta va impulsiona sesiunea de antrenament, va reface țesuturile musculare si va ajuta la sculptarea fizicului. Care sunt alimentele de baza care nu ar trebui sa lipsească din aceasta formula?Carnea slaba este o sursa excelenta de proteine, fier (pentru transportul de oxigen la mușchi) si aminoacizi, inclusiv leu cina, care potrivit Dr. Rosen Bloom (nutriționist), favorizează creșterea masei musculare.

Nuci

Nucile nesărate, fie ca sunt crude sau prăjite, sunt o sursa excelenta de proteine. Acestea conțin si vitamine, antioxidanți, fibre si grăsimi sănătoase.

Fructe si legume

Fructele si legumele sunt baza tuturor dietelor sănătoase, oferind fibre, vitamine, minerale si lichide. Legumele conțin si cantități mici de proteine.

Oua

Ouăle “conțin toți aminoacizii esențiali”, spune Dr. Rosen Bloom. Un ou pe zi este suficient, potrivit Ghidului de Nutriție din 2010. Nu aruncați gălbenușul. Potrivit lui Rosen Bloom, “jumătate din proteine se găsesc in gălbenuș, împreuna cu alte elemente nutritive, precum luteina, recomandata pentru sănătatea ochilor”.

Citeste continuarea pe ziarulunirea.ro