-

10 surse de proteine în regimul vegetarian

Dieta vegetariană reprezintă un stil de viaţă. Aceasta nu te va ajuta doar să slăbeşti, ci şi să îţi energizezi organismul şi să îl detoxifici. Lipsa preparatelor din carne, pe care acest regim alimentar îl presupune, este considerat un dezavantaj, însa există fructe şi legume care sunt bogate în proteine şi pot " înlocui" cu succes fripturile.

1. Mazărea

Mazărea este o sursă fabuloasă de proteine ​​pentru vegetarieni. Doar o ceaşcă de mazăre conţine aproximativ 8 grame de proteine.

2. Semințe de Chia

Două linguri de semințe chia conţin aproximativ 4,7 grame de proteine. Există o mulțime de moduri diferite în care puteţi include aceste seminţe în dieta dvs. Le puteţi presăra în smoothie sau în iaurt sau le puteţi include în salate.

3. Quinoa

Quinoa nu este doar o mare sursă de proteine ci este un substitut important pentru orez. Deși arată ca un carbohidrat, quinoa este, la bază, o sămânță.

4. Năutul

Năutul este o gustare fantastică, deoarece poate fi prăjit sau îl puteţi pasa, făcând humus. Pe lângă faptul că este bogat în proteine, năutul are avantajul de a fi sărac în calorii.

5. Fasole neagră

Fasolea este, în general, bogată în proteine ​​şi o mare sursă de antioxidanţi, dar, dintre sortimentele de fasole, fasolea neagră are un gust delicios. O jumătate de cană de fasole neagră conţine 8 grame de proteine.

6. Spanacul

Spanacul este cunoscut ca fiind bogat în proteine, însă nici conţinutul său de fier nu trebuie neglijat. Graţie acestor două elemente, este absolut necesar să îl includeţi în dieta.

7. Untul de arahide

Untul de arahide este săţios, iar din două linguri puteţi "împuşca" 8 grame de proteine din necesarul zilnic. Pentru cei care vor să îşi menţină silueta, se recomandă consumul moderat, căci untul de arahide este bogat în calorii.

8. Lintea

Nu ar trebui să existe vegetarian care să nu includă lintea în alimentaţia sa. Aceasta este bogată în proteine​​, este plină de fibre, magneziu, fier şi minerale.

9. Migdalele

Aceste nuci mici sunt, de asemenea, o sursă de magneziu, vitamina E şi cupru. Menţin senzatia de saţietate pe termen lung şi îţi oferă energie.

10. Soia

Proteina de soia, prelucrată corect, este singurul aliment vegetal care oferă corpului toţi aminoacizii esenţiali. Este proteina perfectă, fiind o sursă bogată în antioxidanţi.