-

5 remedii naturale pentru tenul gras

Pe lângă produsele cosmetice adecvate, tenul gras poate fi îngrijit și cu ajutorul unor remedii naturale pe care le avem la îndemână, le găsim adesea la magazinul de produse naturale sau sunt ingrediente pe care le avem, în mod curent, în casă.


Iata 5 dintre remediile cele mai eficiente in ingrijirea tenului gras:

1. Mierea cruda. Mierea este unul dintre ingredientele folosite in ritualurile de infrumusetare inca din vremea reginei Cleopatra. In cazul tenului gras, mierea, de preferat cea cruda, poate fi folosita fie ca unic ingredient in masca de infrumusetare, fie in combinatie cu alte ingrediente, precum: marul sau extract de salvie.

Pentru rezultate rapide si eficiente, amestecul format din doua linguri de miere cruda, marul dat prin blender si extractul de salvie se tine la frigider jumatate de ora, apoi se intinde pe tenul proaspat spalat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se clateste cu apa din abundenta. Daca tenul gras e insotit de inesteticele puncte negre, puteti adauga si cateva picaturi de tinctura de propolis in aceasta masca.

2. Bicarbonatul de sodiu. Este un ingredient nelipsit din bucatariile oricarei gospodine, insa poate fi si un ajutor excelent pentru ingrijirea tenului gras. Este un remediu care combate pielea grasa, uleioasa. Se poate presara pe fata, iar acesta va incepe imediat sa absoarba excesul de sebum.

3. Iaurtul. Este folosit adesea in ritualurile de infrumusetare, chiar si in cazul tenului gras, fie ca este folosit singur sau in combinatie cu alte ingrediente, precum mierea. Se amesteca trei linguri de iaurt natural cu o lingura de miere cruda si se intinde amestecul pe fata.

Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute si apoi se clateste apoi cu apa din abundenta.

Citeste articolul complet pe daciccool.ro