-

Cura de detoxifiere cu mere – îţi curăţă organismul şi te ajută să slăbeşti!

Mărul este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. De fapt, ele sunt adesea recunoscute ca fiind un „centru de putere nutrițională”. Bogat în vitamine: A,C,E,si K, precum şi complexul de vitamine B, merele sunt o mare sursă de polifenoli (acționează ca un antioxidant) și pectină (ajută la curăţarea vaselor de sânge). În plus, acestea sunt bogate în fier, potasiu, fosfor, calciu,biotină și acid folic.

Multiplele beneficii ale consumului de mere ne fac să ne bucurăm de o sănătate de fier şi, în egală măsură, oferă satisfacţii frumuseţii.

Pentru a beneficia de avantajele pe care merele le aduc sănătăţii noastre şi pentru a ne regenera metabolismul, vă propunem o dietă de detoxifiere, care aduce rezultate şi în lupta cu kilogramele în plus.

Cura de detoxifiere durează 7 zile. În primele două zile are loc pregătirea organismului, urmează 3 zile de curățare, apoi 2 zile de tranziţie spre o dietă normală. Ca în orice cură de detoxifiere, în corpul tău se va instala o stare de oboseală, cauzată de faptul că organismul tău lucrează suplimentar la procesul de eliminare a toxinelor.

Zilele 1 & 2

Se consumă: suc verde (de mere), piureuri, fructe, salate, proteine slabe (cantități mici), legume fierte și cereale integrale limitate, cum ar fi orez sau quinoa. În ziua a doua, poţi consuma doar salată verde simplă sau fructe (mere) pentru cină şi nu mânca dupa 19.

Evitați: alcoolul, carbohidraţii, alimentele procesate, zahărul, cartofii, lactatele, soia, cafeaua și supraalimentarea.

Zilele 3, 4, 5 – zile cu consum exclusiv de mere

Consumaţi... mere! Puteți mânca câte mere doriți. În aceste zile puteţi bea doar apă și ceaiuri din plante.

Zilele 6 & 7

Se consumă: suc verde (de mere) sau fructe (tot mere) la micul dejun și apoi supe și legume fierte pentru restul zilei. Este recomandat să serviţi mese ușoare, mici, pentru a va ajuta organismul să revina la digestia normală.

(Un text de Roxana Dimitriu)