-

Cum slăbești cu exerciții de concentrare

Atenția corectă este un exercițiu psihic cu origini chinezești, practicat în general în scopul relaxării.


Ea presupune indreptarea atentiei catre doua directii: obiectul sau fenomenul vizat si noi insine. Cum slabesti cu exercitii de concentrare, fara regim, caci atentia corecta mai este numita si antiregim.

Invata sa observi

Trebuie sa slabesc, trebuie sa renunt la dulciuri – sunt ganduri care te macina permanet. Opreste-te putin, accepta aceste ganduri asa cum vin si lasa-le sa treaca fara a judeca. Acesta este principiul atentiei corecte. Ne concentram asupra a ceea ce ni se prezinta fara a judeca, cu o privire noua, ca si cum ar fi prima oara cand ne-am afla in acea situatie.

Ca un pui de randunica ce zboara pentru prima oara si descopera lumea, asa descrie medicul Gérard Apfeldorfer, psihoterapuet, metoda de a aborda atentia corecta, pe baza careia a conceput un program de slabire.

Fara alimente interzise

Daca regimurile de slabire clasice iti interzic dulciurile si grasimile, metoda de slabire prin atentia corecta nu iti interzice niciun aliment. Nu vei fi astfel in conflict cu propriile dorinte si iti vei tolera dorintele si emotiile. Singura regula este sa iti asculti poftele si foamea.

Trebuie sa te asculti, iar acest lucru nu este intotdeauna simplu. Caci, in general, iei masa in fuga si automat, fara sa te gandesti daca mancarea pe care o consumi iti ofera o adevarata placere, fara sa te gandesti la gustul mancarii. Iar de cele mai multe ori nici nu iti dai seama cand te saturi.

Prin metoda atentiei corecte te conectezi la simtul gustului, reperand aromele si gustul fiecarui aliment. Inveti sa mananci degustand si fiind atent la tot ce se petrece cu tine. Obiectivul este sa constientizezi momentul satietatii gustative, punctul din care placerea de a manca ia sfarsit. Plecand din momentul in care nu iti mai face placere sa mananci ciocolata o sa te opresi din mancat in mod natural.

Drept urmare, atunci cand vei constientiza momentul satietatii te vei opri din mancat, vei manca mai putin si vei slabi.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro