-

Să vorbim despre curele de vară

Vara este cea mai bună perioadă nu numai pentru o dietă de slăbit, ci și pentru mai multă mișcare.


In acest context, ceaiul verde si curele de vara sunt un subiect ce merita dezbatut, pentru ca reprezinta o sursa de vitalitate obtinuta intr-un mod cat se poate de natural.

Trebuie insa sa stiti ca, daca va simtiti fara vlaga, inainte de a incepe cura de slabire este bine sa va revigorati si reechilibrati energetic. Vara mancam mai putin, pentru ca nu mai consumam energie ca sa ne incalzim corpul, asa ca ne putem canaliza energia spre mai multa miscare, pentru o dieta sanatoasa.

Este extrem de important sa obtinem energia din surse de incredere, de o calitate nutritiva si puritate superioare, iar cunoscatorii stiu sa faca diferenta.

Un bun punct de plecare pentru o cura de vara este ceaiul verde sau ceaiul chinezesc, cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. O bautura miraculoasa din timpuri imemoriale, care ajuta la mentinerea sanatatii si tineretii organismului.

Ceaiul verde este pe locul 5 in topul celor mai benefici antioxidanti. Acest efect al extractului de ceai verde se datoreaza prezentei flavonoizilor polifenoli, denumiti generic catehine (bioflavonoizi), care protejeaza organismul de efectul daunator al radicalilor liberi.

Acesti radicali liberi sunt rezultatul metabolismului si au un puternic efect oxidant, care poate dauna celulelor din organism.

Cand vorbim de ceaiul verde nu putem sa nu ne referim la un superantioxidant, polifenolii antioxidanti Epigallocatechina Gallate (EGCG), cei mai puternici compusi din extractul de ceai verde.

EGCG sunt sunt de 100 de ori mai puternici in efectul lor antioxidant decat vitaminele C si E. Testele medicale au demonstrat ca EGCG inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si distrug unele dintre aceste celule, fara a afecta celulele normale.

Polifenolii EGCG pot preveni tromboza, una dintre principalele cauze ale atacului de cord si ale atacului cerebral.

Citeste continuarea pe daciccool.ro