-

Dieta revoluţionară împotriva stresului

Ce anume şi cât mâncăm ne afectează grav şi iremediabil organismul.

Stresul a fost catalogat de specialişti ca fiind boala secolului XXI. Mai nou s-a stabilit că stresul ar avea un rol major în apariţia unei serii de boli incurabile, precum cancer sau diabet.

Cu puţină atenţie şi consecvenţă, organismul se poate feri de stres sau măcar îi poate reduce nivelul, sunt de părere specialiştii în nutriţie. În acest sens, aceştia recomandă câteva ceaiuri sau alimente, unele dintre ele aflate la îndemână: sunătoare, iaurt, nuci sau ciocolată neagră.

Medicul nutriţionist Mioara Lungu este de părere că o dietă echilibrată ne poate ajuta să contraatacăm multe boli grave. Specialistul spune că foarte puţine persoane ajung să conştientizeze la timp importanţa unei diete adecvate, care ar ajuta în menţinerea unui sistem imunitar puternic.

”Este ceva normal ca oamenii să nu aprecieze corect o dietă până nu se lovesc cu adevărat de o anume problemă de sănătate. Abia atunci încep să pună întrebări despre ce ar fi bine să consume şi aici mă refer atât la lichide, cât şi la mâncare. Din păcate, vedem cum, de la un an la altul, lucrurile par să prindă viteză, dacă pot să mă exprim astfel, şi noi ne trezim în situaţia de a ne teme că nu putem ţine pasul cu prezentul, cu cerinţele de la serviciu, cu cele din viaţa cotidiană sau din familie.

Deja s-a anunţat că, aşa cum cancerul a fost numit boala secolului XX, acum, în secolul XXI, acest apelativ a fost atribuit stresului, despre care studii ştiinţifice au afirmat că ar sta la baza apariţiei multor boli grave, incurabile – cancer, diabet etc. Ei bine, o dietă bazată pe câteva alimente ne poate ajuta să combatem stresul”, afirmă Mioara Lungu.

Sunătoare şi ciocolată neagră

Astfel, pentru diminuarea şi prevenirea stresului, specialiştii recomandă o serie de ceaiuri sau alimente. Majoritatea dintre ele se află la îndemâna tuturor şi au preţuri mai mult decât accesibile. Important este să ne obişnuim să ne impunem un program sau măcar să consumăm frecvent produsele respective.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro