-

3 ALIMENTE NOCIVE pe care LE POȚI CONSUMA dacă ai o DIETĂ ECHILIBRATĂ

Deși auzi de multe ori în jurul tău că e bine să renunți la consumul acestor alimente, pentru că sunt nocive pentru organism, de fapt trebuie să nuanțezi aceste recomandări. Cu o dietă echilibrată și un consum moderat, ținând cont și de afecțiunile tale de sănătate și de eventualul target de greutate (în cazul celor care sunt la cură de slăbire), astfel de alimente considerate „nocive”, chiar „toxice”, pot fi consumate fără riscuri. Ba chiar, o dietă echilibrată ar presupune să nu le ocoliți, doar să le mâncați cu rezerve și parcimonie.

1) Prima grupă de alimente nocive o reprezintă PASTELE FĂINOASE. Mai ales cele obținute din făină albă și asta pentru că procesul de rafinare și de albire distruge 70% din vitamine și 90% din minerale. Pe lângă asta, pastele din făină albă nu conțin fibre, dar au în schimb „fier neecologic” care, acumulându-se în organism, va distruge și vitaminele pe care le achiziționați din alte alimente. Dacă vă plac pastele, recomandarea este să le alegeți pe cele din grâu integral - eventual cu adaos de spanac sau de aloe, sau să optați pentru paste din orez, porumb și soia.

 

2) CARNEA ROȘIE, consumată excesiv, intoxică organismul și crește pH-ul (aciditatea) sângelui. În plus, „consumă” calciul din organism și pune la muncă grea și inutilă rinichii și ficatul. Pietrele la rinichi, ficatul leneș, cancerele aparatului digestiv și ale aparatului reproducător, artrita și osteoporoza se pot datora, în bună măsură, consumului excesiv de carne roșie. Ea micșorează capacitatea organismului de a produce enzime și acid clorhidric și îngreunează digestia, distrugând flora intestinală. Dacă nu puteți renunța la carnea roșie, asociați-o întotdeauna cu legume și cu salate. O bucățică mică de carne. un castron de salat - asta e proporția corectă.

3) Chiar dacă sunt legume, ROȘIILE, CARTOFII, VINETELE și ARDEIUL IUTE nu sunt nici pe departe atât de sănătoase pe cât se laudă. Asta dacă ținem seama de faptul că se fac vinovate de afecțiuni musculare, artritice, ale încheieturilor și oaselor. Solanina prezentă în aceste alimente interacționează cu enzimele din mușchi provocând dureri. De consumat le puteți consuma, dar nu crude, ci coapte, pe grătar sau fierte.