-

Dietă personalizată pentru tipul tău de corp

Ai încercat toate dietele posibile dar încă nu ai reușit să scapi de kg în plus?


Atunci citeste randurile urmatoare si afla cum poti sa scapi de kg enervante de pe burta sau de cele de pe fund cu o dieta personalizata.

Un studiu realizat la Universitatea Stanford a aratat ca oamenii care se ingrasa pe burta si cei care pun kg pe fund au un raspuns genetic diferit la insulina si la anumiti hormoni. Difera de asemenea si modul in care metabolismul lor face fata carbohidratilor si grasimilor.

Nu e atat de simplu sa-ti dai seama ce fel de corp ai. Nu e de ajuns sa stai in fata oglinzii. Trebuie sa-ti pui 2 intrebari:

1. Ce greutate ai avut la nastere?

Daca ai avut mai putin de 3 kg la nastere, intri in categoria “ vanator” din punct de vedere al tipului de corp. Vanatorii au tendinta de a pune grasime pe burta in viitor. Au mai multa grasime pe piept si pe burta si au picioarele si fundul slab.

Distribuirea grasimii face acesti oameni sa aiba un corp in forma de mar.

Grasimea de pe abdomen este asociata cu un risc mai mare de aparite a unor serioase probleme de sanatate, incluzand: boli cardiace, presiune ridicata, diabet, probleme cu colesterolul si cancer.

Daca ai avut intre 3 si 4 kg la nastere, atunci ai un corp numit „fermier”. Asta inseamna ca pe masura ce inaintezi in varsta grasimea se depoziteaza pe fund. Fermierii au fundul, coapsele si soldurile mari si taliile inguste. Distribuirea grasimii pe corp face acesti oameni sa aiba un corp in forma de para. Oamenii cu astfel de corpuri nu sunt predispusi la probleme serioase de sanatate, dar pot avea alte probleme precum: vene varicoase sau afectiuni ale articulatiilor.

2. Cum plutesti ?

Felul in care e distribuita grasimea pe corpul tau determina felul in care plutesti in apa. Daca ai o burta mare, grasimea din acea zona te va face sa plutesti ca o meduza cu burtica in sus si cu picioarele atarnand precum niste tentacule.

Daca ai grasime pe fund si pe picioare, vei pluti ca o placa cu picioarele drepte si cu labele picioarelor in sus.

De ce aduna oamenii grasime deasupra si sub talie

Hormonii stresului sunt pricipala cauza a grasimii de deasupra taliei. Se mai numeste si grasime viscerala. Iti inunda organele interne cu chimicale. Estorgenul poate fi de vina pentru un fund, coapse si solduri mari. Aceste tipuri de corp au nevoie de startegii diferite pentru a slabi. Iata cum poti scapa de grasimea de pe fund si de cea de pe burta pentru totdeauna.

Citeste continuarea pe yve.ro