-

Dieta nordică, cea mai sănătoasă metodă de slăbire

Stilul de viață nordic este din ce în ce mai admirat, mai ales odată cu apariția noii diete, care atrage din ce în ce mai mulți adepți, dornici să scape de kilogramele în plus acumulate din variate motive.


Dietele in stil scandinav au caracteristica de a reduce presiunea sangelui si de a accelera metabolismul.

De ce nordic?

Stilul scandinav de viata este considerat incredibil de sanatos, fiind centrat pe produse naturale, sanatoase si ecologice. In locul mancarurilor procesate, semipreparate, scandinavii se axeaza pe mancaruri gatite in casa, prin procedee naturale, folosind ceea ce au in gospodarie sau cele ofera oceanul.

Grija lor fata de mediu se manifesta si in felul in care procesarea mancarii dauneaza acestuia si, inevitabil, tot omului, care se lasa antrenat in alimentatia nociva, din lipsa de timp, de regula. Toate acestea se vor intoarce asupra omului, ca un bumerang, mai devreme sau mai tarziu, cu efecte ireparabile.

Ce presupune dieta nordica?

Dieta scandinava nu include, asa cum poate ati crede, numai peste proaspat, prins din ocean, sau fructe de mare sau tot felul de plante si frunze. Dieta include, surprinzator pentru unii, paine de secara, afine, pui cu rubarba, chefal prajit cu alune. Suna delicios, nu-i asa?

Care sunt regulile dietei nordice?

Nu va asteptati ca aceasta dieta sa va dea o lista cu gramaje si ore la care sa serviti produsele permise. Nu! Este un mod de viata, care va ajuta sa va reglati metabolismul si sa slabiti mancand.

Din nou foarte ciudat, nu-i asa? Dar, ca sa parafrazam, daca vreti sa aratati ca scandinavii, mancati ca ei! Prin urmare, dieta nu este un plan si atat.

Totul este despre intoarcerea la ceea ce este vital, ca sa puteti face diferenta intre sanatos, slab, fericit. Pe cat de simplu ar parea totusi, vazand ca nu este o lista de ore si cantitati, pe atat presupune multa vointa.

Trebuie schimbat intregul mod de a manca, de a trata mancarea si de a gandi mesele zilnice.

Citeste continuarea pe bewoman.ro