-

Cura cu pepene ajută la detoxifierea organismului

Nimic nu se compară cu gustul dulce şi răcoritor pe care pepenele, indiferent dacă este galben sau verde, ni-l oferă cu generozitate! Aşadar, profitati şi savuraţi zilnic acest fruct. În plus, astfel vă veţi ajuta rinichii să funcţioneze la cote maxime!


Pepenele verde este una dintre cele mai „longevive” specii de fructe, fiind cunoscut şi cultivat încă de pe vremea vechilor egipteni, adică cu 1500 de ani înainte de Hristos. Cu pepene galben îşi potoleau setea şi foamea conducătorii de caravane ce traversau ţinuturile pustii, lipsite de apă, din Asia Centrală. În Europa, au pătruns mai târziu, în secolul I d. Hr, cultivaţi mai întâi de greci şi romani.

Un prieten al siluetei

Ambele specii de pepene, dar mai ales cel cu coaja verde, sunt deosebit de eficiente în cura de slăbire. Astfel, pepenele galben are 30 de calorii la 100 g miez proaspăt, iar cel verde numai 12 calorii la aceeaşi proporție. De asemenea, conţine foarte multă apă (90-95%) şi importante cantităţi de vitamina A, B1, B2, C, săruri de potasiu, calciu (mai ales pepenele galben).

O cură cu pepene verde — 2-3 săptămâni — îi va ajuta cu siguranţă pe cei ce vor să dea jos într-un mod plăcut kilogramele în plus. Aceştia îl pot consuma şi sub formă de suc proaspăt.

Virtuți curative uluitoare

Pepenele galben măreşte pofta de mâncare, are proprietăţi laxative, diuretice, acţionând şi ca regenerator al ţesuturilor. Consumul acestui fruct este recomandat în special în caz de anemie, constipaţie, hemoroizi, litiază urinară, gută, tuberculoză pulmonară şi chiar reumatism.

Principiile active din seminţe au o acţiune calmantă, antivomitivă, expectorantă şi fluidifică secreţiile bronşice.

Citeste continuarea pe yve.ro.