-

Dieta MIND menține sănătatea creierului

Un stil de viață sănătos ce include un regim alimentar echilibrat ajută la menținerea greutății ideale și previne apariția diabetului și bolilor de inimă.

Însă acum, există și mai multe dovezi ce susțin ipoteza că o dietă bună pentru inimă este benefică și pentru creier. Astfel, se poate preveni și încetini declinul mintal, demența și boala Alzheimer.

Studii recente arată că persoanele ce au un regim alimentar sănătos au un risc scăzut de a avea probleme în capacitatea de a procesa informațiile. Rezultatele sugerează că persoanele care au deja un declin mintal a€" și riscă să sufere de demență a€" pot încetini afecțiunile printr-o nutriție corespunzătoare.

Mulți cercetători sunt de părere că o dietă variată poate încetini apariția bolii Alzheimer, iar studiile arată că dieta mediteraneană, dieta DASH și dieta MIND (un hibrid între cele două) sunt benefice sănătății creierului.

Toate aceste regimuri recomandă un consum crescut de fructe, legume și nuci și propun înlocuirea cerealelor procesate cu cerealele integrale. Dietele se axează pe alegeri sănătoase a€" pește, pui și semințe.

Află mai multe pe curademiere.ro.