-

Cum să scapi de mâncatul pe fond nervos

O cădere nervoasă afectează atât pe cel care suferă, dar şi pe cei din jur. Această stare poate surveni în urma unei perioade stresante, iar cel în cauză nu îşi poate folosi capacităţile la nivel maxim. Un fond nervos afectat poate conduce la stare de depresie, de anxietate şi, la fel de grav, la o alimentaţie haotică (mâncat prea mult sau mâncat prea puţin).

Fiecare dintre noi reacţionează diferit la stres. Poţi fi printre acele persoane care încep să mănânce fără oprire orice. Acest lucru va conduce la diverse dezechilibre interioare şi, implicit, la creşterea în greutate, fapt ce va amplifica starea de stres.
Mâncatul pe fond nervos

Dacă treci printr-o perioadă stresantă sau lucrezi într-un mediu unde este impusă o anumită ţinută, vei trece prin-un proces complicat în care te vei lipsi de mesele principale ale zilei sau chiar de hrană în general, lucru ce duce la scăderea drastică a greutăţii – anorexie.
Însă stresul în societatea modernă conduce adesea la un mâncat excesiv. Apetitul în exces este considerat o formă de compensare a unei lipse (lipsa timpului, lipsa dragostei etc.). Un procent important dintre cei care mănâncă excesiv au probleme corelate cu emoţiile. Este prezentă o nevoie de afecţiune ardentă sau de validare.

Citeşte continuarea pe Diete-sanatoase.ro