-

Cura de SLĂBIRE cu ANDIVE

Au patruns de ceva vreme si pe piata romaneasca, fiind apreciate indeosebi de cei care prefera un regim alimentar vegetarian, dar nu numai de acestia, fiind excelente si in preparatele cu carne.

Andivele, pentru ca despre ele este vorba, rude mai "stilate" ale banalei salate, fac astazi deliciul multor mancaruri adoptate din Occident. Ce trebuie sa stim?

Andivele sanatoase sunt tari, bine legate, cu frunzele albe si usor ingalbenite la margini. Pentru a le pastra prospetimea, ele trebuie depozitate in locuri ferite de lumina si de caldura. Inainte de a le prepara nu este nevoie sa le spalati. Este suficient sa dati deoparte primele frunze si sa le taiati la baza.

Este bine sa stiti ca, daca doriti sa fie mai dulci, trebuie indepartat miezul, care le da binecunoscutul lor gust amar (neapreciat insa de toata lumea).

Cum 100 de grame de andive contin doar 15 calorii, sunt binevenite si in curele de slabire! Crude sau fierte, ajuta digestia si garanteaza un abdomen plat.

Inlocuiti cina dv. cu o salata cu andive. Va ajuta sa digerati toate mesele zilei, fibrele va dau senzatia de satietate si nici urma de calorii care sa va dea de furca apoi a doua zi!

Cu această dietă, ținută fără prea mari eforturi, puteți ajunge să slăbiți între 300 g și 1 kilogram pe zi, dacă nu faceți abuz de alte alimente sățioase.