LUNI
1. MIC DEJUN
O portie de omleta preparata dintr-un ou intreg sau 2 albușuri de ou, ½ ceasca de ciuperci feliate Portabella, 1 lingurita de marar si ¼ cana de lapte degresat sau apa, amestecate si prajite in 1 lingurita ulei de masline
1 – 2 felii de paine prajita din cereale integrale
1 ceasca de lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu sau lapte de vaca degresat
2. PRANZ
o portie de legume mediteraneene cu nuci si dressing cu ulei de masline
½ ceasca de fasole alba cu chimen
1 rulou mic din cereale integrale
3. GUSTARE
o portie de rosii coapte
4. CINA
o portie de tocana de pui cu stafide
o portie de salata verde si dressing cu ulei de masline
½ lipie mica din cereale integrale si 1 lingura tapenade (piure de masline)
MARTI
1. MIC DEJUN
1 ceasca de fulgi de ovaz si cu topping de afine proaspete si 1 lingura de nuci crude pisate.
1 ceasca de lapte de soia scazut de grasimi si bogat in calciu (su lapte de vaca degresat)
2. PRANZ
1 lipie mica din cereale integrale, umpluta cu salata verde, 60-90 gr ton si mustar
1 ceasca de struguri rosii
pentru desert, 1 ceasca de iaurt fara grasimi , fara fructe. Se poate adauga o lingurita miere sau sirop de artar.
3. GUSTARE
6-12 migdale intregi si 1-2 crochete din faina integrala de grau
4. CINA
1 ceasca de supa de fasole toscaba cu o jumatate de cana de orez brun.
2 cesti de salata verde si rosii, cu 1 lingura dressing ulei de masline
1 portocala cu scortisoara
MIERCURI
1. MIC DEJUN
2 briose mici de portocala cu banane
½ – ¾ ceasca de fructe de padure
2. PRANZ
1 portie de porumb dulce si risotto cu nuci (Sweet Corn and Toasted Walnut Risotto)
1 portie de salata macedoneana
3. GUSTARE
1 portie de morcovi mici (baby carrots) cu Hummus Tahini
4. CINA
1 portie de peste spada la gratar cu sos de rosii si capere
1 portie salata greceasca
o portie de compot de smochine ( Wine-Stewed Figs) cu crema de iaurt
JOI
1. MIC DEJUN
1 ou sau 2 albusuri de ou amestecate cu ¼ cana de lapte degresat, piper negru și ierburi proaspete (omleta)
1 felie de paine prajita din cereale integrale
½ grepfruit
2. PRANZ
1 portie de Gazpacho
1 portie de chipsuri de măsline Ulei de branza
1 mar
1 ceasca de lapte de soia scazut de grăsimi si bogat in calciu
3. GUSTARE
1 portie Caponata servita cu 1/4 lipie mica din cereale integrale
4. CINA
1 portie de miel la gratar cu ghimbir
1 portie de broccoli fiert stropit cu usturoi tocat, boia de ardei si ulei de masline
½ ceasca de iaurt degresat de vanilie cu piure de prune congelate sau fructe de padure pentru topping
VINERI
1. MIC DEJUN
1 ceasca de cereale integrale si seminte de in
1 ceasca de lapte de soia fara grasimi si bogat in calciu (sau lapte de vaca degresat)
2-4 curmale sau prune fara samburi si tocate
2. PRANZ
1 portie de salata Tabbouleh
1 portie de creveti cu sote de ardei iute
½ ceasca de ananas
3. GUSTARE
1 portie tomate coapte
4. CINA
1 portie de salata Sandwich mediteranean, cu Harissa
Piersici umplut
SAMBATA
1. MIC DEJUN
¾ ceasca de migdale si Cuscus
½ ceasca de mandarine
2. PRANZ
1 portie Falafel cu rosii si castraveti murati
1 portie de salata verde cu morcovi rasi si dressing de ulei de masline
1 para
1 ceasca de lapte degresat sau lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu
3. GUSTARE
1 portie buchetele de broccoli stropite cu 1 lingurita de ulei de masline amestecat cu 1 lingura de suc de lamaie
4. CINA
1 portie de pui Mediteranean cu lamaie
½ ceasca de spanac sote cu 1 lingurita de ulei de masline, usturoi tocat si 1 lingura de otet balsamic
felii de mere inmuiate in 1 lingura de unt de migdale
DUMINICA
1. MIC DEJUN
2 vafe (gofret) cu seminte de in sau cereale integrale si felii de banana
1 ceasca de lapte degresat sau lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu
2. PRANZ
1 portie de cod marocan condimentat
1 portie de salata de sfecla cu nuci
2 caise proaspete si 1 ceasca de iaurt fara grasimi simplu sau indulcit
3. GUSTARE
1 felie paine de grau cu varza si 1 lingurita de ulei de masline
4. CINA
1 portie ton la gratar cu sos verde
1 ceasca de fasole verde fiarta la aburi cu busuioc proaspat tocat si ¼ ceasca de branza feta
1 nectarina proaspata