-

Strugurii te ajută să slăbești

Strugurii se numără printre fructele - vedetă ale toamnei cu cele mai importante beneficii pentru organism. Aceștia conțin antioxidanți puternici care amână îmbătrânirea celulelor și protejează împotriva mai multor tipuri de cancer. Numeroase rețete sănătoase conțin struguri, datorită aromei lor speciale. Totuși, unii nutriționiști spun că nu poți slăbi mâncând struguri, întrucât conțin cantități generoase de zahăr, însă acesta este doar un mit.
Strugurii nu îngrașă, trebuie doar să ai grijă să nu îi consumi alături de o cantitate mare de mâncare. Dacă faci puțin sport, dormi 8 ore pe noapte și îți hidratezi organismul, vei slăbi 4 kilograme în 6 zile cu dieta cu struguri negri.

Beneficiile consumului de struguri

Strugurii au un rol deosebit asupra aparatului digestiv, fiind utili în dispepsii, atonii gastrointestinale. Efectul lor este de asemenea binefăcător și în hepatite, deoarece au și proprietăți coleretic—colagoge.
De asemenea, pentru influența favorabilă asupra metabolismului , se recomandă în obezitate și ateroscleroză. Sucul de aguridă (strugure înainte de coacere), are proprietăți diuretice marcante, cmbate obezitatea , iar diluat cu apă dă o băutură revigoratoare.
Datorită valorii lor terapeutice, strugurii pot fi folosiți în tratarea astmului. În plus, efectul puternic de hidratare al acestor fructe contribuie la creșterea nivelului de umiditate în plămâni, reducând numărul crizelor de astm.

Slăbește cu struguri negri

Strugurii negri sunt surse excelente de vitamine (A, B1, B2, acid folic, C, E si K), minerale (calciu, fier, mangan, zinc si cupru). Strugurii te ajută să ai o piele mai frumoasă și amână apariția ridurilor.

Află cum se ține cura cu must AICI