-

Tendințe în fitness

La fel ca în cazul modei sau a decorului interior, și în lumea sportului există anumite trenduri care apar și dispar.


Odata cu trecerea timpului, incepem sa acordam mai multa importanta exercitiilor fizice, iar antrenamentele devin din ce in ce mai intense. In ultimii 10 ani, Institutul de Medicina Sportiva din SUA (American College of Sports Medicine sau ACSM) a realizat studii pentru a determina exact care sunt acele tendinte in fitness pentru anul ce urmeaza.

In timp ce unele rezultate sunt evidente (mai ales cele legate de dezvoltarea tehnologiei), altele sunt neasteptate.

Tehnologia wearable

Tot ceea ce tine de wearables va cunoaste suprematia. Ceasurile si toate aplicatiile inteligente care inregistreaza efortul fizic depus, numara pasii si bataile inimii – aceste dispozitive electronice ofera informatii in timp real si inregistreaza schimbarile.

Este un mod precis si rapid de a observa cate calorii au fost consumate, direct de la incheietura mainii.

Antrenament fara echipament

Folosirea greutatii propriului corp inlocuieste nevoia unui abonament la o sala de fitness sau alte echipamente, unele extrem de costisitoare. Este cel mai ieftin mod de a slabi si a ramane in forma, prin flotari, abdomene sau alte exercitii fara a folosi echipament, ci doar forta corpului.

Antrenament HIIT (High-Intensity Interval Training)

Baza acestui program sunt intervalele, exercitiile de mare intensitate sunt intercalate cu o perioada scurta de pauza. Fiecare sesiune dureaza in jur de 30 de minute si este extrem de eficienta, rezultatele sunt vizibile rapid si de ajutor pentru cei care nu au suficient timp pentru un antrenament clasic.

Citeste continuarea pe curademiere.ro