-

Obiceiuri sănătoase pentru îmbunătățirea stilului de viață

Micile schimbări pot fi dificile, chiar și atunci când se referă la obiceiuri care te încântă frecvent.


Insa iti poti adapta stilul de viata si poti opta sa traiesti mai sanatos, prin cateva ajustari in programul zilnic. Adori sentimentul pe care il ai cand termini un antrenament la sala. Organismul elibereaza endorfine dupa ce faci exercitii fizice, dar alegi sa mananci ceva foarte nesanatos, in locul unui smoothie cu vitamine.

Faci aceasta greseala, apoi te invinovatesti si renunti complet la toate planurile.

Aproximativ 40% din actiunile intreprinse se repeta zilnic, iar scopul este ca acest numar sa creasca, astfel incat toate obiceiurile sanatoase sa devina automate. Astfel, te vei elibera de nevoia de a lua decizii, deoarece vei actiona in mod similar cu spalatul pe dinti – tot procesul devine mecanic si iti intra in reflex.

Desigur, nu exista nicio formula magica prin care iti poti schimba complet stilul de viata, pentru ca fiecare persoana este diferita si tocmai aceste diferente ofera unicitate. Insa poti incepe prin urmarea unor sfaturi ce iti vor fi de ajutor.

Descopera tendintele in comportament

Ceea ce te face sa actionezi intr-un anumit fel se distinge clar de ceea ce motiveaza pe altcineva sa actioneze in mod similar. Nu exista niciun test care te va ajuta sa identifici ce tendinta te descrie. Insa apar cateva tipologii: poti sa adopti usor noile obiceiuri, sa nu intampini nicio dificultate in a schimba ceea ce faci, nu ai nevoie sa indeplinesti anumite asteptari interne sau externe.

Poti sa pui intrebari si sa ai nevoie de justificari – vei dori explicatii sau dovezi solide inainte de a face o anumita alegere. In acelasi timp, se poate sa ai nevoie de sprijinul altora pentru a determina o noua perspectiva (semnalele de alarma trase de cei din jur iti sunt de folos) sau in ultima instanta, esti rebel si ai nevoie de libertate de alegere.

Dar toate acestea tin de identitatea ta si tipul de personalitate.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro