-

Băutura cu țelină și ananas – reţeta ideală pentru slăbit

Băuturile hipocalorice câştigă tot mai mult teren în rândul metodelor eficiente care ajută la pierderea kilogramelor în exces, spun nutriționiștii.

Acestea reprezintă o alternativă sănătoasă la dietele care, deşi promit rezultate spectaculoase, nu îşi dovedesc întotdeuna eficienţa.

Smoothie-urile pe bază de legume şi fructe sunt ideale atunci când vine vorba de slăbire. În plus, acestea cresc nivelul de energie și stimulează eliminarea toxinelor.

Un loc de top în categoria băuturilor care stimulează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor este combinaţia dintre ţelină şi ananas. Aceste două ingrediente ies în evidență datorită proprietăţilor lor purifiante și energizante şi a efectului antiinflamator și de ardere a grăsimilor pe care îl produc.

Ananasul este sărac în calorii şi oferă senzație de sațietate pe termen lung. Acest fruct conține o enzimă digestivă numită bromelaină, care îmbunătățeste digestia și facilitează descompunerea aminoacizilor. În plus, fructul exotic conține apă, vitamina C și minerale esențiale care susțin funcționarea organelor excretoare, având ca rezultat eliminarea reziduurilor care împiedică pierderea în greutate.

Pe de altă parte, ţelina este o legumă ideală pentru orice tip de dietă. Aceasta oferă fitonutrienți puternici care pot îmbunătăți procesul digestiv. Din acest motiv, ea previne retenția de toxine și acumularea de grăsime la nivelul colonului.

Ingredientele băuturii care te ajută să slăbeşti sănătos:

3 felii de ananas
2 tije de țelină
1 cană de apă
zeama a ½ lămâie

Mod de preparare

Taie feliile de ananas și țelina în cubulețe.
Pune aceste ingrediente într-un robot de bucătărie împreună cu o cană de apă.
Procesează-le pentru câteva minute, până obții o băutură omogenă.
Adaugă zeama de lămâie și servește.

Mod de consum

Dacă obiectivul tău este să-ți detoxifiezi organismul, bea acest smoothie pe stomacul gol, timp de 3 săptămâni consecutive.
Bea-l de cel puțin 3 ori pe săptămână, dimineața sau după-amieza, pentru a pierde în greutate.
Este recomandat să completezi acest smoothie cu o dietă care îți permite să-ți controlezi aportul caloric şi cu multă mișcare.

Sursa foto: Pixabay

Articole înrudite