-

Cercetătorii susţin că infometarea poate avea efecte benefice asupra organismului

Oamenii de ştiinţă americani susţin că infometarea poate avea efecte benefice asupra organismului.

Efectele înfometării asupra organismului pot fi miraculoase.

Ca urmare, oamenii de ştiinţă americani recomandă să recurgem în mod frecvent la post negru pentru a nu suferi de boli cardiovasculare, arată studiile efectuate de oamenii de ştiinţă din cadrul Asociaţiei Americane a Inimii/American Heart Association, potrivit publicaţiei "MedicalXpress".

Infometarea nu pune în pericol sănătatea şi ne ajută să slabim sănătos, sugerează oamenii de ştiinţă din SUA.

Cercetătorii au analizat rezultatele unui studiu, la care au luat parte aproximativ două mii de persoane, dintre care 389 de persoane au practicat în mod regulat înfometarea.

În urma studiului s-a descoperit că mortalitatea s-a redus cu 45% în rândul persoanelor care se înfometează, iar riscul de a face un atac de cord s-a redus cu 71%.

Oamenii de ştiinţă nu au deocamdată răspunsul la întrebarea în ce mod postul negru protejează organismul uman de insuficienţă cardiacă, ei invocând nevoia de a efectua noi studii.

Cu toate acestea, ei sugerează că postul negru prelungit, de câte o zi în fiecare lună, pe parcursul a zece ani, determină organismul să activeze unele mecanisme benefice timp de câteva ore.

Oamenii de ştiinţă nu exclud nici faptul că poate exista şi o corelaţie între postul negru şi consolidarea abilităţilor mentale.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite