-

O dietă săracă în carbohidraţi protejează creierul de îmbătrânire

Alimentele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii creierului, informează MedicalExpress.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Stony Brook University New York, care au examinat modificările neurologice din creier legate de îmbătrânire.

"Prin experimentele realizate, am ajuns la veşti bune şi rele", a declarat dr. Lilianne R. Mujica-Parodi, profesor la Facultatea de Inginerie Biomecanică.

"Vestea rea este că am descoperit că îmbătrânirea creierului începe mult mai devreme decât se credea anterior - atunci când o persoană se apropie de 50 de ani.

Vestea bună este că putem preveni şi chiar inversa această tendinţă printr-o dietă, prin înlocuirea glucozei ca un combustibil pentru neuroni cu cetone", a adăugat ea.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, odată cu avansarea în vârstă, creierul începe să îşi piardă capacitatea de a metaboliza glucoza eficient, neuronii încep să fie "flămânzi", iar reţelele creierului sunt destabilizate.

Creierul capătă mai multă energie dacă se consumă alimente cu un conţinut scăzut de carbohidraţi sau se administrează cetone ca supliment.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite