-

Merele nu se consumă seara. Care este explicaţia nutriţioniştilor

Deşi sunt unele dintre cele mai delicioase şi suculente fructe, mulţi nutriţionişti avertizează că nu este bine ca merele să fie consumate seara.

Acest fruct, care întăreşte sistemul imunitar, nu trebuie mâncat în orice moment al zilei, ci doar dimineaţa.

Pentru această recomandare sunt enumerate motive specifice. Conform unor studii, se recomandă consumul de mere dimineaţa devreme, deoarece sunt bogate în fibre dietetice şi pectină care se găseşte în coaja sa.

Majoritatea oamenilor au probleme digestive din cauza lipsei de somn sau a obiceiurilor alimentare proaste, aşa că un măr dimineaţa, imediat după trezire, este o idee bună.

La micul dejun, merele pot stimula digestia mai bine decât oricare alt fruct, susţin nutriţioniştii.

În plus, pectina din mere ajută la eliminarea toxinelor. Dacă mâncăm mere seara sau noaptea, acest fruct se poate întoarce împotriva noastră şi poate încărca funcţiile intestinale.

Aceasta înseamnă că mărul se va umfla şi vom simţi disconfort abominal pe parcursul nopţii.

De asemenea, acizii organici găsiţi în mere pot creşte secreţia de acid stomacal, ceea ce poate, de asemenea, să accelereze mişcarea conţinutului intestinal.

Aşadar, potrivit specialiştilor, cel mai indicat este consumul de mere la micul dejun sau între mese, pentru a folosi cele mai multe substanţe nutritive din ele, pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă şi o digestie excelentă.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite