-

Alimentele de toamnă. Ce ne îngrașă, ce ne ajută la slăbit

Sezonul de toamnă ne aduce o mulțime de fructe și legume pe care e important să le consumăm, mai ales că ne pregătim cu toții pentru o perioadă complicată din punctul de vedere al sănătății.

Atenție însă: alimente inofensive pot fi, de fapt, bombe calorice.

Rădăcinoasele, denumite astfel tocmai pentru că partea pe care o consumăm este chiar rădăcina lor, sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi ce promovează sănătatea, longevitatea şi pierderea kilogramelor.

Ţelina, spre exemplu, conține doar 20 de calorii la suta de grame și vitaminele A, C, K, dar şi minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu.

Țelina contribuie astfel la detoxificarea organismului, prin efectele sale diuretice, dar şi la creşterea imunităţii corpului. Morcovii (41 calorii/100 g) sunt bogați în betacaroten, un antioxidant puternic, care elimină radicalii liberi – răspunzători de instalarea multor boli.

Păstârnacul, deşi nu conține aceleași cantități mari de vitamina A şi licopen ca morcovul, este o sursă bună de fibre (5 g fibre/100 g), vitamina C, calciu şi fier.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept