-

Prunele uscate, un SUPER-ALIMENT! Motive pentru a le consuma regulat

Prunele uscate sunt cunoscute pentru îmbunătățirea mai multor condiții de sănătate, inclusiv a constipatiei și a osteoporozei. Află mai mult:

Acestea conțin multe vitamine și minerale, în plus față de fibre și antioxidanți, care pot contribui la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.

Prunele uscate conțin cantități semnificative de sorbitol, acid chinic, acizi clorogeni, vitamina K1, bor, cupru și potasiu.

Acțiunea acestora și a altor compuși, care sunt de asemenea prezenți în prune uscate în cantități mai puțin vizibile, poate avea efecte benefice asupra sănătății atunci când sunt consumate în mod regulat.

În ciuda gustului lor dulce, prunele uscate nu determină creșterea glucozei sanguine și a insulinei.

Efectele directe asupra tractului gastrointestinal includ prevenirea constipației și a cancerului de colon.

De asemenea, compușii fenolici caracteristici și metaboliții lor pot să acționeze ca agenți antibacterieni atât în ​​tractul gastrointestinal, cât și în zona urinară. (PM)

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o porţie zilnică de cinci prune uscate încetineşte pierderea de masă osoasă şi reduce riscul de osteoporoză. Prunele sunt bogate în vitamine şi minerale, inclusiv vitamina K şi potasiu. O porţie de cinci prune conţine doar 100 de calorii şi este o sursă excelentă de fibre.

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego au lucrat cu femei aflate în postmenopauză, cu densitate osoasă scăzută. Acestea au mâncat câte 5-6 prune zilnic timp de şase luni. Această cantitate a fost suficientă şi a încetinit pierderea de masă osoasă, fiind la fel de eficientă ca cele 10-12 prune consumate zilnic şi testate în cadrul unui alt studiu.

Fiecare a treia femeie şi fiecare al cincilea bărbat de peste 50 de ani sunt expuşi riscului de osteoporoză, deoarece masa osoasă este în declin rapid – peste 3% pe an.

Sursa: rador

Foto: pixabay