-

5 rețete delicioase pentru diabetici

Scris de

Pregătirea mesei pentru persoanele cu diabet de tip 2 se poate transforma rapid într-o durere de cap. Cu toate acestea, fiind atenți la alegerile alimentare, este posibil să reglați nivelul zahărului din sânge.

Dovada o reprezintă chiar aceste 5 rețete simple și savuroase, preluate din cartea „Diabetul, dieta mea zilnică” a dr. Eric Ménat publicată de Editura Alpen (Paris).

Diagnosticul diabetului de tip 2 poate fi înfricoșător, deoarece necesită o punere în discuție a stilului său de viață și a obiceiurilor culinare. Într-adevăr, pacientul trebuie să urmeze o dietă pentru a reduce glicemia.

Fii atent la alegerile tale alimentare!

Medicamentele ajută la gestionarea excesului de glucoză din sânge (nivel peste 1,26 g / l), dar nu vă permit să ignorați dieta. Prin urmare, diabeticii trebuie să fie atenți la dieta lor.

Carbohidrații - slab eliminați de corpul lor - sunt principala lor sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui eliminați complet. Este indicat să lăsați deoparte alimentele cu un indice glicemic ridicat (foarte dulce) și carbohidrații simpli, cunoscuți ca provocând explozia rapidă a nivelului zahărului din sânge, și să optați pentru alimente cu un indice glicemic scăzut precum cerealele sau legumele.

În plus, dr. Eric Ménat amintește în cartea sa „Diabetul, dieta mea zilnică”, de importanța unei diete echilibrate, care să permită o cantitate variată de nutrienți. „Deficiențele cronice de vitamine nu sunt neobișnuite. Ele pot doar„ agrava” situația diabeticului. Trebuie amintit faptul că vitaminele sunt molecule mici pe care organismul nu știe să le fabrice, dar ele sunt esențiale pentru viață. Dacă scorbutul (deficitul de vitamina C) sau rahitismul (deficitul de vitamina D) sunt excepționale într-o țară europeană, stările de insuficiență de vitamine nu sunt neobișnuite", explică medicul generalist.

Expertul adaugă apoi „Toate aceste mini-deficiențe se adaugă unele la altele și ajung să ne modifice sănătatea fără a fi detectată nicio patologie adevărată. La diabetici, aceste deficite nutriționale vor avea și mai multe probleme. Consecințe rele”.

Prin urmare, este important să vă asigurați că vă aprovizionați cu vitamine și oligoelemente, în timp ce vă asigurați că evitați alimentele care nu sunt recomandate. Mai jos, veți găsi 5 rețete care permit pacienților să lupte zilnic cu diabetul de tip 2, fără a ignora tratamentul prescris de medic.

Aspic de ou

Ingrediente: 12 ouă, 1/4 litri de jeleu (obținut dintr-un plic de gelatină gata de utilizare), 2 felii subțiri de șuncă, oțet alb. arpagic, tarhon.
Mod de preparare: Așezați 1 cm de jeleu în fundul a șase ramekine cu câteva frunze de tarhon. Așezați în frigider pentru a se întări jeleul. Tăiați arpagicul și tăiați șunca în cubulețe. Fierbeți ouăle moi (5 minute) în apă cu oțet și lăsați să se răcească. Așezați-le în forme, cu puțin arpagic și acoperiți cu  șuncă. Turnați restul de jeleu și lăsați la frigider timp de aproximativ 3 până la 4 ore. Desfaceți pe un o farfurie și garnisiți cu salată înainte de servire.

Pește alb cu legume

Ingrediente:  200 g fileuri de pește alb, 60 g grâu integral, 200 g de sparanghel, 60 g fasole verde, 160 g salată verde creață, o lingură de semințe de mac, o lingură de ulei de măsline, 1 lămâie, sare piper.
Mod de preparare: Grâul, spălat și pus la înmuiat dinainte, se fierbe în multă apă cu sare și condimentată după gust. Spălați și prăjiți sparanghelul la foc mic, 15 minute. Scoateți pe hârtie absorbantă, pe o farfurie. Fileurile de pește le gătiți la abur, timp de 5 până la 10 minute, în funcție de grosime. Fasolea verde o treceți doar pentru câteva secunde prin apă clocotită, apoi o puneți 2 -3 minute în apă cu gheață. În fiecare castron, așezați o frunză de salată, apoi grâul, sparanghelul, peștele și fasolea verde. Presărați semințele de mac și stropiți cu lămâia stoarsă și un strop de ulei de măsline.

Chili Con Carne

Ingrediente: 1 kg de carne macinată de vită, 300 g fasole roșie uscată, 3 cepe, 1 ardei verde, 2 căței de usturoi, 1 cutie de 1 kg de roșii naturale, 100 ml ulei de măsline, 2 ardei Cayenne, 1 linguriță de chimen măcinat, 1/2 litru de bulion (supă) de pui, 1 linguriță de boia
Mod de preparare: Înmuiați boabele de fasole roșie în apă rece timp de 12 ore, scurgeți-le și gătiți-le în apă (rece la început) la foc mediu timp de 1 oră și 30 de minute. Când fasolea este gătită, scurgeți-o și păstrați-o separat. Rumeniți carnea tocată într-o caserolă la foc mare cu 3 linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și boia. Fierbeți timp de 10 minute, scoateți carnea și păstrați-o separat.

Spălați și curățați ardeiul, apoi rumeniți-l în caserolă, la foc dulce, în 2 linguri de ulei de măsline. Se adauga ceapa tocată și cățeii de usturoi zdrobiți. Când ceapa este translucidă, adăugați ardeii Cayenne și chimenul. Întoarceți carnea în caserolă, turnați bulionul, roșiile și amestecați bine toată compoziția. Gătiți la foc mic, acoperit, timp de 40 de minute. La sfârșit, se adaugă fasolea și se lasă la foc mic, acoperit, încă 30 de minute. În timpul gătitului, adăugați bulion, dacă este necesar. Se servește fierbinte.

 Bavaroază cu zmeură

A fi diabetic nu înseamnă a te priva de deserturi. Trebuie doar să fii atent la cantitatea și calitatea carbohidraților prezenți în desertul pe care îl consumi.

Ingrediente: 500 g zmeură, 1/2 litru de lapte degresat, 4 gălbenușuri de ou, 3 linguri de fructoză, 6 foi de gelatină
Preparare: Se fierbe laptele. Amestecați gălbenușurile și fructoza în timp ce bateți cu telulîntr-un castron. Turnați treptat laptele fierbinte peste el, amestecând energic. Puneți totul la foc foarte mic și gătiți, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă. Se amestecă foile de gelatină înmuiate anterior în apă rece.

Se amestecă 200 g de zmeură ca un coulis și se încorporează în cremă,se încorporează și 50 g de zmeură lăsată întreagă. Se toarnă preparatul în ramekin sau într-o matriță charlotte și se lasă la rece în frigider timp de 12 ore.

Faceți un coulis de zmeură cu restul fructelor. Acesta se va turna peste bavaroază, înainte de servire. (Poate fi pus și alături, ca un sos, din care fiecare își ia cât poftește).

Macaron cu ciocolată

Ciocolata și diabetul pot merge mână în mână dacă aveți rețeta potrivită.

Ingrediente: 6 albușuri, 100 g fructoză, 180 g migdale decojite, 50 g migdale măcinate, ulei de masline. Pentru ganache: 300 g de ciocolată la cuptor (amară, neagră, cu peste 70% cacao), 50 g smântână nefermentată (slabă), pudră de cacao
Preparare: Preîncălziți cuptorul la 250 ° C (8/9). Se amestecă zahărul, migdalele decojite și migdalele măcinate. Bateți albușurile până se întăresc. Împingeți ușor albușurile în migdale. Ungeți foaia de copt. Pentru „cojile” de macaron formați discuri de 5 până la 12 cm în diametru. Coaceți timp de 5-7 minute. Monitorizați coacerea. Când sunt gata, se iau cu o spatulă și se pun deoparte.

Pentru garnitura de ganache și macaron: Se sparge ciocolata în pătrate mici și se topește ușor într-un vas cu fundul dublu. Adăugați smântână nefermentată. Se amestecă bine cu un tel și se scoate de pe foc. Scufundați „cojile” de macaron în ciocolată, pentru a le acoperi complet. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se presară cacao și se păstrează la frigider timp de 1-2 ore.

Simona Lazăr

Foto: Pixabay