-

Alimente care grăbesc îmbătrânirea și de care este bine să stai departe

Modul în care funcționează corpul nostru și cât de bine ne simțim fizic depinde, cu siguranță, de vârsta noastră. Știați, însă, că corpul nostru ar putea arăta mai îmbătrânit decât numărul de lumânări de pe tort pe care le-am suflat la ultima zi de naștere?

Cu toate că vârsta cronologică este ceva cu care suntem familiarizați, vârsta biologică este puțin mai greu de determinat.

Reprezintă cantitatea îmbătrânită din corpul nostru, datorată unor factori de stil de viață precum fumatul, expunerea la soare, mediul și dieta.

Deci, corpul nostru poate fi mai în vârstă decât credem că ar fi. În același timp, aceasta este o veste bună! Înseamnă că avem un anumit control asupra procesului de îmbătrânire și, de asemenea, putem compensa "uzura" care vine în mod natural odată cu îmbătrânirea, mâncând mai bine, făcând exerciții fizice și renunțând la obiceiuri precum fumatul sau bronzul excesiv.

O brioșă inocentă, alături de o ceașcă de cafea consumate dimineața sau un sandwich cu salam pe care l-ați luat la prânz ar putea părea la început inofensive.

Cu toate acestea, multe produse alimentare au efecte negative asupra corpului nostru. Zaharurile, grăsimile nesănătoase, sarea excesivă, alcoolul și chiar cofeina pot distruge proteinele importante și ne pot deshidrata, iar pielea noastră este prima care suferă. (PM)

Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi alimentelor cauzează daune ireversibile asupra sănătății noastre.

Acizii graşi trans – cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se găseşte în cartofii prăjiți, floricelele de porumb, dulciuri, chips-uri, biscuiţi, margarină şi altele. Consumul lor provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că îmbătrânirea este o boală inflamatorie cronică, astfel încât persoanele care exagerează cu acest tip de alimente par mai bătrâne decât sunt în realitate.

Băuturile carbogazoase – Consumul excesiv poate provoca boli ale ficatului şi insuficienţă cardiacă, precum şi apariţia cariilor. Potrivit cercetătorilor, cantităţi exagerate din aceste băuturi pot provoca o piele ternă și îmbătrânire.

Experţii recomandă înlocuirea dulciurilor cu ciocolata neagră, bogată în cacao şi a zahărului cu mierea.

Consumul de sare – În loc de sare, este mult mai indicată adăugarea altor condimente în mâncăruri, evitându-se astfel pericolul de îmbătrânire.

Carnea procesată – Salamul, cârnații, șunca, slănina conțin o mulțime de conservanți, care cauzează probleme ale pielii și provocă o mulțime de procese inflamatorii în organism. Utilizarea lor excesivă încetinește producția de colagen în organism, iar atunci când aceasta este insuficientă, pielea îmbătrâneşte. Experţii recomandă creşterea consumului de pește.

Alcoolul – Consumul său excesiv provoacă acnee, dermatită și riduri, noteaza Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite