-

Fascita plantară şi durerea din zona fluierului piciorului rezultă din purtarea unor pantofi nepotriviţi

Găsirea unei perechi perfecte de pantofi sport înseamnă mai mult decât găsirea unor pantofi sport stilaţi. Pot apărea probleme serioase ale picioarelor dacă pantofii sport nu vi se potrivesc. Forma şi culoarea sunt mai putin importante decât o potrivire perfectă.

Pantofii care nu vi se potrivesc pot duce la dureri intense şi afecţiuni precum fascita plantară, periostita şi tendonita Ahile. Dacă purtaţi pantofi sport nepotriviţi şi aveţi activităţi precum mersul, alergatul sau săritul vă puteţi face rău picioarelor.

Fascita plantară este cea mai întalnită formă de durere la nivelul călcâiului. Este o inflamare si afectare a ţesutului care face legatura între călcâi şi vârful piciorului, numit fascia plantară. In timpul mersului sau alergatului se exercită presiune asupra fasciei plantare, iar presiunea excesivă poate dauna. Presiunea repetată şi prelungită asupra fasciei plantare se întâlneşte in cazul alergătorilor, dansatorilor şi gimnaştilor. Semne de fascită plantară sunt durerea sub călcâi şi durerea in mijlocul tălpii. Durerea cauzată de fascita plantară creşte în intensitate in timpul odihnei si din acest motiv majoritatea pacienţilor resimt cea mai intensă durere dimineaţa.

Deteriorarea si inflamarea ţesutului care conectează muşchiul de tibie este cunoscută sub denumirea de periostită. Alergatul pe distante lungi în mod repetat, mersul pe jos sau săritul cauzează periostita si este întalnită cel mai des la alergători sau la fotbalişti. Simptomele includ durere in zona tibiei şi senzaţia de înţepenire. In cazurile severe, încordare a muschiului, umflare, înroşire şi umflături în zona dureroasă.

Tendinita ahileană este deteriorarea şi durerea localizată la nivelul Tendonului lui Ahile. Gamba este formată din 2 muşchi majori, unul deasupra încheieturii genunchiului şi unul dedesubt. Ambii muşchi intră în osul călcâiului prin Tendonul lui Ahile. Când gamba se contractă, se exercită tensiune asupra Tendonului lui Ahile şi forţa excesivă poate cauza probleme.

Citeste continuarea pe doctorulpicioarelor.ro