-

Când trebuie să luăm medicamentele pentru a avea cel mai mare efect

Medicamentele funcționează mai bine dacă le administrăm la un anumit moment al zilei.

Cercetatorii au constatat ca eficacitatea lor este legata de ceasul biologic.

Trebuie sa luam in calcul ceea ce mancam, ce bem, dar si ora sau timpul cand luam anumite medicamente. Alimentele pot influenta efectul unora dintre medicamentele pe care le luam, de aceea este foarte important sa luam in considerare acest lucru inainte de a administra un medicament.

Medicamentele pot vindeca sau pot doar ameliora numeroase probleme de sanatate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit in ce momente ale zilei sunt genele cele mai active in diferite organe si țesuturi. Rezultatul a fost uimitor chiar si pentru ei.

Studiul a aratat variatii neasteptate de mari, care ar putea afecta eficacitatea medicamentelor care vizeaza acele parti ale corpului. Activitatea ficatului si rinichilor a fost mai mare dupa 18 ore. Timpul maxim al plamanilor este la prânz, dar inima este cea mai activa dimineata.

Oamenii de stiinta cred ca medicamentele care vizeaza aceste organisme acționeaza in mod diferit, in funcție de timp sau ora de administrare.

Testele efectuate pe soareci au aratat ca aproape jumatate din cele 250 de medicamente cel mai bine vandute, pot avea efecte diferite in timpul zilei si noptii.

Citeste articolul complet pe imaginea.info