-

Excesul de vitamina B12 poate cauza apariția acneei

Rezultatele unui nou studiu sugerează faptul că nivelul ridicat de vitamina B12 are un efect asupra activității bacteriene la unele persoane, crescând probabilitatea ca aceștia să fie afectați de acnee.

Cercetatorii sustin faptul ca este totusi prea devreme pentru o concluzie clara. Nu este inca cert ca scaderea aportului de vitamina B12 din alimente sau suplimente va duce in mod automat la evitarea aparitiei acneei.

Studiul este in fazele preliminare, dar ofera cateva perspective interesante atat asupra vitaminelor, dar si a activitatii bacteriene, posibile cauze ale afectiunilor la nivelul pielii. Informatiile au fost publicate recent in revista medicala Science Translational Medicine.

Exista anumite bacterii care au o influenta asupa aparitiei acneei, iar datele pot fi utile pentru dezvoltarea unor noi tratamente. In acelasi timp, o deficienta de vitamina B12 cauzeaza probleme de sanatate grave, conform CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Un nivel scazut este legat de anumite boli, precum anemia, probleme digestive si afectiuni neurologice (amorteala extremitatilor, probleme de vedere si de memorie).

Surse de vitamina B12 includ produse animale, precum lactate si fructe de mare. Pentru cei ce au un regim vegetarian sau raw-vegan, se recomanda un aport suplimentar sau consumul altor alimente ce contin aceasta substanta nutritiva. Insa foarte multe persoane cu varsta peste 50 de ani pot intampina dificultati in absorbtia vitaminei B12 din alimente.

Studiul a luat in considerare factorii care determina vulnerabilitatea la aparitia acneei. Echipa de cercetatori a observat ca din cauza vitaminei B12 in surplus, apare bacteria Propionibacterium acnes, prin care se dezvolta acneea.

Citeste continuarea pe curademiere.ro