-

Simptome pe care nu trebuie să le ignori

În cele mai multe cazuri, durerile obișnuite nu sunt cauze de îngrijorare. Dar anumite simptome, mai ales cele recurente, sunt un semnal de alarmă ce indică o problemă de sănătate. Este foarte important să te adresezi unui medic dacă simți oricare dintre următoarele semne.

Slăbiciune la nivelul membrelor

Dacă simți slăbiciune sau o senzație de amorțeală la nivelul brațelor, picioarelor sau la nivelul feței, poate fi un prim semn al unui atac cerebral. Această probabilitate crește mai ales dacă se manifestă doar pe o parte a corpului.

Alte simptome includ pierderea echilibrului, amețeală sau dificultăți în a merge. Trebuie neapărat să ceri ajutor dacă simți că nu mai vezi bine, apare brusc o durere de cap, ești confuz sau ai probleme în a vorbi și a înțelege.

Dacă se administrează tratament medicamentos la 4 ore de la apariția primului simptom, scade considerabil riscul apariției unei dizabilități cauzate de atacul cerebral. Dacă ești ajutat la timp, efectele sunt reversibile.

Durere în piept

Aproape orice dureri în piept, mai ales cele însoțite de transpirație excesivă, presiune la nivelul pieptului, dificultăți de respirație sau greață, trebuie să fie supuse imediat unui control din partea personalului medical specializat.

Durerea sau presiunea în această zonă pot fi un semn ce indică o boală de inimă sau un atac de cord iminent, în special dacă se resimt după un efort fizic intens. Aceste simptome pot însemna, de asemenea, că este posibil să ai un cheag de sânge în mișcare către plămâni.

8 simptome ale bolilor de inimă

Dacă ai dureri în piept, ți-e greu să respiri și dacă simți în mod repetat toate acestea, nu aștepta și cere de urgență ajutor.

Citește continuarea pe curademiere.ro.