Orice zonă suspectă de pe mamografie va fi mărită și examinată. Medicul radiolog care va citi mamografia va lua în considerare toate expunerile făcute. Ȋn general dacă medicul radiolog poate vedea margini bine definite într-o zonă suspectă, acestea pot indica o tumoră benignă a sânului sau o leziune inofensivă. Dacă acestea nu sunt bine definite, mamografia poate indica o leziune malignă sau canceroasă. Evident, experiența medicului radiolog care vede mamografiile este fundamentală pentru a distinge leziunile benigne de cele maligne.
O mamografie poate arăta puncte albe numite, în funcție de mărimea lor, calcificări sau microcalcificări. Primele sunt mici depozite de săruri de calciu care se depun la nivelul sânului din mai multe motive. Ultimele sunt foarte mici și pot fi împrăștiate la nivelul sânilor sau grupate în mici grupuri și sunt normale datorită înaintării în vârstă sau unor cauze necanceroase (de examplu: îmbătrânirea arterelor sânului, vechi leziuni sau inflamații ale sânilor). Marea lor majoritate nu trebuie sa ne îngrijoreze.
Pentru a ajuta la diagnosticarea bolii de sân, doctorul va face un istoric medical ce va include întrebări despre starea de sănătate în general, despre simptomele mamare și durata lor, vârstă, statusul menstrual, numărul de sarcini anterioare și actuale, medicamentele luate, și rudele cu boli benigne ale sânului sau cu cancer mamar.