-

4 exerciții de îmbunătățire a posturii pentru doamnele trecute de 40 de ani

În cazul doamnelor care au depăşit vârsta de 40 de ani, exerciţiile fizice moderate au efecte foarte bune la nivelul îmbunătăţirii posturii şi al încetinirii procesului de demineralizare a oaselor şi cresc masa musculară, prevenind îmbătrânirea articulaţiilor.

Pentru această categorie de vârstă e important să evite stresul repetitiv asupra articulaţiilor, aşa că se recomandă prudenţă în începerea unui program de jogging sau mers alert, cele mai indicate fiind exerciţiile blânde, de tip Pilates, BeamFIT şi stretching, în combinaţie cu exerciţii cardio uşoare.

Iată un program de exerciţii care te ajută să dobândeşti o bună rezistenţă fizică, pentru a putea începe o rutină de exerciţii fizice regulate la o sală sau chiar acasă. La sfârşitul acestui program scurt de exerciţii apelează la câteva întinderi lente, pentru a te relaxa după efortul fizic depus. Poţi executa în fiecare zi cele 4 exerciţii, până când ajungi la circa 30 de minute de exerciţii fizice moderate pe zi. Înaintea oricărui antrenament te sfătuiesc să faci 5-10 minute de încălzire, bazată pe rotiri ale membrelor, exerciţii de mobilizare a umerilor şi de întindere a coloanei. Execută mişcările lent, pregătind corpul pentru efort fizic.

1. Rotiri de trunchi din şezut

Aşază-te în şezut şi întinde picioarele cu tălpile depărtate la nivelul bazinului. Încordează abdomenul ca să menţii spatele foarte drept. Dacă nu ai o mobilitate prea bună, te poţi aşeza pe un disc sau un stepper. Încordează abdomenul şi depărtează braţele şi roteşte lent trunchiul , fără să te apleci în faţă. Inspiră şi revino, apoi schimbă partea. Este un exerciţiu foarte bun pentru abdomen şi spate şi poţi executa lent până la 20 de repetări.

2. Mobilizarea şoldului

Citeste mai mult pe DOCTORUL PICIOARELOR