-

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, alături de protestatarii de la SUU Bucureşti

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice salută decizia protestatarilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Coaliția cere autorităţilor să controleze şi să intervină de urgenţă pentru remedierea situaţiei. Totodată, organizaţia îi roagă pe profesioniştii din sistemul de sănătate să aibă curajul şi să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind primul pas în direcţia îmbunătăţirii situaţiei. Doi angajaţi de la Spitalului Universitar de Urgenţă din capitală sunt în continuare în greva foamei. Ei îi acuză pe manageri că nu gestionează eficient fondurile, după ce i-au obligat pe salariaţi să aleagă între sporuri şi tichetele de vacanţă.

Protestatarii, care au denunţat neregulile din spital, în ultimele patru zile, sunt nemulţumiţi şi de lipsa materialelor necesare operaţiilor, dar şi de deficitul de personal. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă de control la Spitalul Universitar de Urgenţă.

RADOR

foto: Ziar Medical