-

Cereri de finanţare pentru construirea a trei spitale regionale

Cererile de finanţare pentru construirea celor trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi depuse la Bruxelles până la finele lui 2018. Mai mult:

Prezentă, miercuri, la Craiova, ea a explicat, punctual, ce investiţie presupune construirea spitalului regional din municipiu: „Cererea de finantare pentru constructia spitalului va fi depusă la Bruxelles, până la finele acestui an, odată cu cererile de finantare pentru spitalele din Iasi si Cluj.

Valoarea integrală a proiectului, incluzând utilitătile, dotările, partea de pregătire a proiectului si partea de reabilitare a aceea ce va rămâne după mutarea unui anumit număr de paturi din spitalul judetean în spitalul regional, la fel, este cuprinsă în această sumă, suma totală este 538 de milioane de euro, din care 75 de milioane de euro TVA, 30 de milioane de euro utilitătile necesare functionării spitalului, 300 de milioane de euro constructia si dotarea”.

Ministrul Pintea a mai precizat că, după ce aceste spitale îsi vor începe activitatea, alte unităti medicale care functionează în prezent îsi vor reduce numărul de paturi.

Sursa: rador

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite