-

Acest condiment vă va scăpa de dependența de dulciuri

Scorțișoara este unul dintre acele condimente pe care le putem numi magice. Este considerat un adevărat condiment pentru iarnă. Detalii:

Se poate adăuga la plăcinte irezistibile, vin fiert, și, de fapt, este un prieten al siluetei. De aceea, începutul primăverii este momentul potrivit pentru a o folosi cât mai mult în dietă.

Scorțișoara este bună pentru digestie, rinichi, împotriva răcelii, gripei, combate hipertensiunea arterială și diabetul zaharat, şi s-a demonstrat, de asemenea, că are un efect pozitiv în tratamentul cancerului. Este bogată în vitamina B, care îmbunătățește funcţiile creierului.

Diabet

Scorțișoara reglează metabolismul prin îmbunătățirea sensibilității la insulina hormonală care este responsabilă pentru transportul zahărului din sânge către celule. Reduce glicemia, îmbunătățește semnificativ absorbția glucozei, dar funcționează mai încet decât insulina și, astfel, ajută la prevenirea diabetului de tip 2.

Energie

Scorțișoara ridică nivelul de energie. Adăugați un vârf de linguriţă în cafeaua de dimineață, în amestecul cu fulgi, ceai sau presați pe pâinea unsă cu miere.

Cancer

Cercetările au dovedit că protejează împotriva cancerului, reducând creșterea celulelor tumorale.

Ceai

Ceaiul de scorțișoară este una dintre cele mai eficiente modalități de a regla zahărul din sânge. Puneți apa să fiarbă și adăugați o linguriţă de scorțișoară. Puteţi să-l beţi după 15 minute.

Pentru slăbit

Cercetările au arătat că scorțișoara este o alegere mai bună pentru accelerarea metabolismului decât ardeiul iute, deoarece are un gust mai acceptabil. Adăugați una sau două lingurițe zilnic și observați diferența, şi asta…fără prea mult efort.

Dantură

Acest condiment poate ameliora infecția dentară. Se amestecă puțină scorțișoară și miere și se aplică direct pe dintele care te doare. Țineți pe dinte acest amestec timp de 10 minute și clătiți sau pur și simplu înghițiți.

Pentru un somn mai bun

La o cană cu lapte cald, adăugați un baton de scorțișoară, acoperiți-o și lăsați-o să stea timp de 10 minute. Beți cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Sursa: rador.ro

Sursa foto: Pixabay

Articole înrudite