-

Consumul în exces de sare crește riscul de scleroză multiplă

Cercetătorii americani avertizează că un consum în exces de sare crește riscul de dezvoltare a sclerozei multiple. Persoanele care consumă o cantitate de sare mai mare decât media, sunt expuse la un risc major de dezvoltare a sclerozei multiple.

La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Yale, din Statele Unite, informează MedicalXpress, potrivit unui comunicat de presă.

Oamenii de ştiinţă au constatat că, în cazul acumulării unei concentrații mari de sare în organism, în celule se activează calea de semnal Wnt, una dintre componentele acesteia fiind proteina beta-catenina, ceea ce duce la disfuncții ale activității celulelor T sau limfocitelor T care au un rol central în imunitatea mediată celular şi, care trebuie să producă citokine interferon-gamma și interleukină-10 (IL-10), rolul căreia este de a servi ca principal antiinflamator şi imunosupresor în cadrul mecanismelor de modulare a raspunsului organismului la diverşi factori patogeni.

Dezechilibrul din citokine duce la declanșarea unor procese inflamatorii, care afectează sistemul central nervos.

Sursa: rador

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept