-

Dislexia, clarificată în cele din urmă?

Scris de

Dacă dislexia se manifestă în principal prin citire și scriere, aparent își găsește originea în oral ... Viteza procesării sunetului este, de fapt, mai lentă în dislexice.

Dislexie scrisă și vorbită
Dislexia: o problemă în înțelegerea sunetelor De obicei, când vorbim despre dislexie, ne gândim la oameni care confundă anumite litere atunci când citesc sau când scriu. Dar acesta este de fapt doar vârful aisbergului! Dislexia ar influența, de asemenea, înțelegerea sunetelor care se vorbesc. Ceea ce specialiștii numesc reprezentare fonologică. Un nou studiu pentru a înțelege dislexia Datorită unui studiu recent realizat de Bart Boets, acum știm mai multe despre importanța reprezentării fonologice. Acest psiholog clinic a interpretat o serie de sunete diferite, dar relativ similare, precum „da-da-da-da-da” și „ba-ba-ba-ba-ba” atât pentru persoanele dislexice, cât și pentru martori. Cele două grupuri au trebuit să facă diferența între cele două serii Rezultat: Atât grupul de control, cât și grupul dislexic au avut succes în exercițiu. Strict vorbind, nu există, prin urmare, nicio problemă cu procesarea sunetelor în dislexici. O problemă cu viteza de procesare a sunetelor Oamenii de știință au evidențiat totuși o diferență între cele două grupuri: timpul necesar pentru a înțelege diferența dintre sunete. Persoanele cu dislexie au răspuns, în medie, mai lent decât cele de control și, utilizând scanări RMN, au observat procesele neuronale implicate în acest exercițiu. Concluzie: această diferență de viteză este legată de o coordonare mai slabă între mai multe zone ale creierului implicate în procesarea limbajului. Înțelegerea mai bună a dislexiei pentru a o trata mai bine Interesul acestui studiu? Oferă o mai bună înțelegere a dislexiei. Pe de altă parte, este încă prea devreme pentru ca acesta să influențeze managementul persoanelor cu dislexie. Aceste rezultate trebuie mai întâi confirmate la un grup mai mare de adulți și apoi la copii. Dacă sunt confirmate, exercițiile legate de viteza de procesare a sunetului ar putea fi integrate în management. Către un remediu pentru dislexie?
Pentru Bart Boets, dacă aceste rezultate sunt confirmate, ne-am putea imagina și un tratament bazat pe stimularea electrică a creierului. Acest lucru ar putea ajuta la restabilirea unei bune conectivități între regiunile creierului implicate în dislexie.

Foto: Pixabay