-

Apel la populaţie pentru donare de sânge şi plasmă

Medicii fac din nou apel la populaţie să vină să doneze sânge. Este nevoie de toate grupele sanguine. Şi plasma lipseşte - aceasta este necesară pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt în stare gravă.

Este mare nevoie de sânge şi plasmă pentru pacienţi aflaţi în stare gravă la spitalele din Sălaj, dar şi din alte judeţe.

Doctorul Cristina Ilieş, Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj: Numărul donatorilor care ne calcă pragul este din ce în ce mai mic, probabil şi datorită stării în care suntem acum şi donatorii sunt puţin reticenţi. Şi profit de ocazia pe care mi-aţi oferit-o, să-i îndemn să vină să doneze pentru că sunt în siguranţă la Centrul de Transfuzie. Adică pot să ajute pe cei care sunt în suferinţă, fără a-şi pune viaţa în pericol. Suntem dotaţi cu botoşei, cu măşti, sunt termometrizaţi la intrare, avem dezinfectant, personalul este cu mască, cu vizieră, cu mănuşi.

Îndemnul de a dona sânge este actualizat zilnic, inclusiv pe reţelele de socializare, unităţile recoltate urmând să fie distribuite urgent la spitalele solicitante. Persoanele dispuse să doneze sunt aşteptate zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină din Municipiul Zalău.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite