Însă, dacă vă confruntați cu o oboseală zilnică de lungă durată, ar putea exista o cauză medicală de bază.
Unele semne pe care un medic trebuie să le evalueze sunt oboseala când te trezești dimineața, chiar și după un somn bun; dificultăți de respirație, în plus față de oboseală; sau vă simțiți somnolenți în timpul conducerii autoturismului sau în timpul altor activități.
Epuizarea este o lipsă severă de energie care afectează capacitatea unei persoane de a-și îndeplini sarcinile mentale sau fizice.
Epuizarea psihică și fizică pot afecta foarte mult capacitatea unei persoane de a funcționa la locul de muncă și în alte domenii și poate avea un impact negativ asupra sănătății atunci când este cauzată de lipsa de somn.
Înțelegerea naturii epuizării mentale și fizice poate ajuta la obținerea unor metode eficiente de prevenire și tratare a afecțiunii.
Cele mai frecvente cauze ale epuizării includ stresul excesiv și lipsa unui somn de calitate.
De asemenea, epuizarea poate fi o caracteristică definitorie a multor boli autoimune. Stresul prelungit, lipsa de somn și abuzul de stimulante, cum ar fi cofeina, sunt posibile motive pentru epuizarea fizică.
Epuizarea mentală poate fi cauzată sau agravată de plictiseală, sarcini mentale sau repetitive și stres emoțional, cum ar fi presiunea de la serviciu și problemele de relație.
Epuizarea mentală și fizică poate duce la probleme grave dacă este lăsată netratată.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay