-

Reacţii secundare la cei vaccinaţi

Un medic clinician din Fairbanks, statul american Alaska, a suferit simptome asemănătoare şocului anafilactic după ce a fost vaccinat anti-COVID-19, informează Fundaţia Partenerilor din Sănătate (FHP) din Fairbanks.

Potrivit informaţiilor, medicul clinician nu este cunoscut ca având alergii dar, la 10 minute de la administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech, a dezvoltat ceea ce a descris a fi "simptome tradiţionale anafilactice", care includ şi umflarea limbii şi dificultăţi de respiraţie.

Pacientului i s-au administrat două doze de epinefrină şi a rămas 6 ore în spital sub observaţie, după care a fost externat.

"Anafilaxia este un potenţial efect secundar rar, dar posibil, care este tratabil şi nu are implicaţii pe termen lung asupra sănătăţii, cum este, de exemplu, COVID-19.

Eu m-am vaccinat şi recomand tuturor vaccinarea, în ciuda reacţiei mele, pentru a sprijini operatiunea de imunizare a populaţiei ţării mele, imunizare necesară pentru sănătatea americanilor, pentru economie, pentru ca familiile să se poată îmbrăţişa din nou, pentru a readuce copiii la şcoală şi pentru a trece de această pandemie.

Am văzut în linia întâi suferinţa şi moartea pacienţilor cu COVID-19, iar reacţia mea adversă la vaccin este nimic faţă de ceea ce poate să producă în organismul oamenilor infecţia cu coronavirus", a declarat clinicianul, care a dorit să rămână în anonimat, relatează CNN, preluat de Rador.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite