-

Medicii şi autorităţile avertizează - Evitaţi vizitele şi întâlnirile!

Transmiterea noului coronavirus nu ia vacanţă în perioada Sărbătorilor - este avertismentul medicilor şi al autorităţilor, care atrag atenţia că de Crăciun şi Anul Nou ar trebui să se evite vizitele şi întâlnirile.

Nerespectarea normelor de distanţare fizică, lipsa unei aerisiri corespunzătoare a încăperilor în care stau mai multe persoane şi nepurtarea măştii de protecţie - creşte riscul de îmbolnăvire, iar persoanele în vârstă şi cele care suferă de alte afecţiuni pot face forme grave de COVID-19, ceea ce va duce şi la aglomerarea unităţilor medicale.

Medicii recomandă ca de aceste sărbători, oamenii să stea acasă cu cei cu care locuiesc. Sunt însă destule persoane care, şi pentru aceste sărbători, au închiriat pensiuni sau case de vacanţă.

Aceasta este motivul pentru care poliţiştii şi jandarmii fac de astăzi verificări în zonele turistice din Bistriţa-Năsăud şi subliniază că cei care vor încălca restricţiile sanitare riscă amenzi.

Sunt vizate cabanele şi casele de vacanţă din jurul lacului de acumulare de la Colibiţa, cele din parcul balnear Băile Figa şi din satul Piatra Fântânele, situat în Pasul Tihuţa.

Prefectul judeţului, Stelian Dolha: Aflu că multe din cabane sunt cam închiriate, în perioada asta. E clar că o să avem echipă care o să verifice toate zonele, tot ce înseamnă Colibiţa, Tihuţa, Figa, acolo unde avem o concentraţie mare de cabane, o să fie patrule. Nu sunt interzise acele întâlniri ale familiilor, dacă cabana este privată. E firesc, se adună familia acolo. E legal.

Dacă proprietatea este închiriată unor străini care petrec, situaţia se schimbă

Stelian Dolha: Dar în momentul în care a închiriat cabana şi acolo se face un chef cu 30 -40 de oameni pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi, e cu cântec, cu voie bună, atunci înseamnă că tu practic eşti împotriva măsurilor care s-au luat în această perioadă şi va trebui să plăteşti. O să fie amendaţi, o să fie sancţionaţi.

Amenzile pornesc de la 1.500 de lei, dar pot fi mai mari, în funcţie de gravitatea celor constatate.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite