-

Medicii insistă asupra respectării măsurilor de protecţie împotriva COVID19

România este la începutul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul de boli infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. El insistă asupra respectării cu strictețe în continuare a celor trei măsuri de protecție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței fizice.

"Am văzut în ultima săptămână, chiar ultimele două săptămâni, că numărul de cazuri este în creștere iar spitalul nostru se confruntă cu o presiune foarte mare, numărul de locuri fiind aproape în întregime ocupat. Şi spitalele-suport au un număr destul de mare de pacienți. Singura metodă de a încerca să prevenim acest al treilea val sau să nu aducem probleme prin presiunea sistemului de sănătate este să prevenim. Şi acum aș dori să reamintesc aceste reguli, pe care de fapt ar trebui în continuare să le păstrăm, până când constatăm că numărul de cazuri se reduce foarte-foarte mult și practic până când ținem sub control pandemia, și anume: purtarea măștii, distanțarea socială și igiena tegumentelor; sunt foarte-foarte importante", a declarat medicul Virgil Musta.

Virgil Musta a mai spus că persoanele cu factori de risc ar trebui să se vaccineze cât mai rapid, majoritatea celor internați fiind persoane în vârstă care suferă și de alte boli, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite